A boldog házasságokért – Szakmai napot tartott az Országos Lelkipásztori Intézet jegyesoktatóknak

2023. március 13.

Az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI) március 8-án Budapesten szakmai napot rendezett a jegyesoktatásról papok, diakónusok és világi segítők számára. Az alkalom házigazdája Fábry Kornél, a meghívott előadók pedig Balázs Beáta és László, Gorove László és Kriszta, továbbá Bodor György, a zugligeti Szent Család-templom plébánosa voltak. Marton Zsolt püspök meglepetésvendégként érkezett a nap végén.

Fábry Kornél köszöntötte az ország minden tájáról, sőt a határon túlról, a Felvidékről, Pozsonyból és Erdélyből érkezett résztvevőket. Miután ismertette a nap programját, melyet a jegyesoktatással foglalkozók számára ötletbörzének is szántak, megosztotta 23 éves jegyesoktatói tapasztalatait a hallgatósággal.

Mint mondta, a mostani jegyesek sokfélék, a legtöbben már együtt élnek, inkább a harmincas, negyvenes korosztályba tartoznak. Sokan nem hitetlenek, hanem inkább vallástalanok. Fábry Kornél azt ajánlotta, ha rövid az idő a házasságkötésig, koncentráljunk a házasságra, és vonjuk be a párt a közösségbe.

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír/Merényi Zita