Családegyház » Aktuális »

A HIT IGAZSÁGÁBÓL AZ ÉLET VALÓSÁGÁBA – SZAKMAI NAP A GYERMEKVÁLLALÁS KÉRDÉSEIRŐL

2023. december 11.

Van megoldás címmel rendezett szakmai napot a gyermekvállalás kérdéseiről a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága, a Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Lelkipásztori Intézet. December 8-án az MKPK budapesti irodaházában néztek rá a II. János Pál pápa tanítására épülő test teológiája alapján a gyermekvállalás, az Isten tervei szerinti szexualitás témájára.

Bevezetőjében Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK Családügyi Bizottságának elnöke kiemelte az összefogással létrejött szakmai nap jelentőségét: „A gyermekáldás vágyáról, nehézségeiről van szó. Fontos ügy, mely sokunkat egyesít. Tudjuk, hogy mi, papok és diakónusok még mindig nem foglalkozunk olyan mélységben ezzel a területtel, amint azt a világ igényli. Hogy valóban elmélyedjünk benne, ahhoz meg kell ismernünk azok valóságát, akik ezekekkel a nehézségekkel szembenéznek, mert csak így tudjuk őket »jól  szeretni«”. Hangsúlyozta, az ember életében kiemelten fontos területről van szó, olyan kérdésekről, amelyekben nagyon eltérő megoldásokat kínál a világ és az Egyház. „Az Egyház látja az utat, vannak válaszai, de nekünk is tanulni kell, hogy ezek hitelesek legyenek.

Meghallgatni, befogadni, tanítani, de nem kioktatni… Együtt imádkozni. Az élet kultúrájának lelkiségével válaszokat adni. Ez az út áll előttünk. Azt kell megtalálni, hogyan tudjuk az élet valóságába átfordítani a hit igazságát”– fogalmazott.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír/Merényi Zita