Családegyház » Aktuális »

A MAGYAR CSALÁDOK KÉPVISELETÉBEN FERENC PÁPA ELŐTT – A LŐRINCZ CSALÁD TANÚSÁGTÉTELE

2023. május 4.

A győri Lőrincz családot kérték fel, hogy 2023. április 30-án, a Kossuth téri pápai szentmisén – a magyar családok képviseletében – vigyék az oltárhoz Ferenc pápa elé az áldozati adományokat.

„Bizonyosan a Szentlélek vitt minket, és ahogy haladtunk az oltár felé, megpillantottam a keresztet, majd mögötte a Szentatya süvegének először még a tetejét és ahogy léptünk feljebb és feljebb, megláttam az arcát. Nagyon meghatódtam, elérzékenyültem.

Amikor a Szentatya előtt álltunk, óriási béke és nyugalom lett úrrá rajtunk. Személyén keresztül fizikailag is érzékelhető volt a szerető Isten jelenléte. Ilyen szintű lelki élményt eddig még nem tapasztaltunk.

Amikor lementünk az emelvényről minden adományozóval (az önkéntesek, a szerzetestestvérek, meg a kalocsai népviseletbe öltözött kis közösség) ösztönösen egy kört alkotva hosszan csak öleltük egymást. Nagyon jó volt azt is átélni, hogy a többi adományvivővel (egyházi és világi személyek) egy közösséget alkotva, egységben járulhattunk a Szentatyához. Érdekes volt, hogy ismeretlenül, de Isten gyermekeként mégis egészen közeli felebarátként szolgálhattunk a pápai szentmisén.”

A teljes írás ITT érhető el.

Forrás: Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

Kép: Ferenc pápa Instagram-oldala