Családegyház » ÉLETVÉDELEM » ÉLETVÉDŐ HÍREK »

EGYEDÜL NEM TUDJUK MEGMENTENI AZ ÉLETEKET – NEGYVENNAPNYI IMA ÉS BÖJT AZ ÉLETÉRT

Budapesten ötödik alkalommal rendezik meg a „40 nap az életért” nemzetközi ima- és böjtakciót és békés jelenlétet – hazánkban Hajdani Józsefné Magdi szervezésében. Az esemény fővédnöke Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának elnöke. Az imamozgalomhoz katolikus és protestáns közösségek egyaránt csatlakoztak.

A fővárosban hamvazószerdától, február 22-től kezdve nagyhét kezdetéig, április 2-ig reggel hét és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt, a Hugonnai Vilma térre várják azokat, akik az édesanyákért és a megfogant gyermekekért szeretnének imádkozni.

Ha az emberi szív kemény marad, hiába vannak jó eszközeink, hiába a fejlett technika. Ám ha a szívünk már nem kőszív, hanem ahogyan Ezekiel mondja, hússzív, amivé Isten szeretné, ha válna, akkor minden megváltozik. Imádkozzunk azokért az orvosokért, egészségügyi dolgozókért, akik részt vesznek abortuszok elvégzésében, hogy szakítsanak ezzel a gyakorlattal, és az életet tudják szolgálni. Nem erőszakkal akarjuk ezt, hanem imádsággal kérjük az Urat, hogy bekövetkezzen a változás az ő szívükben – mondta a családreferens püspök.

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír/Lambert Attila