Családegyház » Aktuális »

FAFCE HATÁROZAT A CSALÁD ÖKOLÓGIAI ÁTMENETBEN BETÖLTÖTT KÖZPONTI SZEREPÉRŐL

2024. május 22.

Állásfoglalást fogadott el a család ökológiai átmenetben betöltött központi szerepéről május 15-én – a családok nemzetközi napján – a FAFCE , azaz az Európai Családszervezetek Szövetsége. A cseh tagszervezet által Brno-ban megrendezett tavaszi elnökségi ülés állásfoglalása összekapcsolta az ökológiát és az emberi méltóságot a gyermekszegénységgel, a kiskorúak védelmével és a digitális biztonsággal kapcsolatos aggodalmakkal, valamint a demográfiai téllel.

A FAFCE állásfoglalása reményteli üzenetet hangsúlyoz. Az egyhangúlag elfogadott állásfoglalás felszólítja „az európai parlamenti választások jelöltjeit, az európai intézményeket és minden nemzeti kormányt, hogy a családokat helyezzék a középpontba. A környezet védelme nem lehetséges a család védelme nélkül”.

Vincenzo Bassi, a FAFCE elnöke zárszóként elmondta: „A probléma nem a gyerekekkel, hanem a fogyasztással van. Nincs ökológia az ember nélkül; nincs ember a család nélkül. Ezért nincs ökológia a családok és a családok közösségei nélkül, amelyek az átmenet középpontjában állnak”.

A FAFCE állásfoglalása ITT olvasható.

Forrás: https://72tanitvany.hu

Kép: https://www.fafce.org