HOGYAN LESZ TARTÓSAN BOLDOG A HÁZASSÁGUNK? – CSALÁDPASZTORÁCIÓS PAPI NAP A HÁZAS KATEKUMENÁTUSRÓL

2023. április 27.

Április 21-én közel ötvenen, papok, szerzetesek, állandó diakónusok vettek részt az MKPK Családügyi Bizottsága meghívására tartott találkozón Budapesten. A hagyományos családpasztorációs napon a Katolikus Pedagógiai Intézetben a házasságra való felkészítés katekumenális útja volt a téma.

Marton Zsolt váci püspök, az MKPK családpasztorációért felelős tagja köszöntőjében összefoglalta a családpasztorációs törekvések aktualitásait. Felhívta a figyelmet Bíró László püspök családpasztorációs videósorozatára, melynek első része éppen aznap indult A jegyesek szeretetútja címmel az MKPK Családügyi Bizottságának honlapján, továbbiakat pedig minden hónap harmadik péntekén teszik közzé a weboldalon.

A püspök hangsúlyozta a találkozó témájának fontosságát. A házasságra való felkészülés hosszú folyamat, célja, hogy a krisztusi, evangéliumi, boldog életre készítsen fel – hangsúlyozta. A házassági katekumenátus a mellett, hogy a párkapcsolat tartós és boldog megélésére készít fel, képes arra, hogy megteremtse, újjáélessze, erősítse keresztény elköteleződést. A budapesti Országúti Ferences Plébánia jegyeskurzusa ennek jegyében született.

Az Egyház igazi természetét mutatja, a pásztor és sok-sok munkatársa együtt hívják és fogadják a házasságra készülőket, közösség nyújtja számukra a felkészítést, és ugyancsak egy plébánia sokoldalú közössége hívja őket bekapcsolódásra.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír/Lambert Attila