Családegyház » Aktuális »

„Minden élet ajándék!” – életvédő referenseket neveztek ki a Kaposvári Egyházmegyében

2022. március 26.

Varga László kaposvári megyéspüspök 2022. február 1-jével életvédő referenssé nevezte ki Udvardy Márton állandó diakónust és feleségét, Udvardyné Dr. Tóth Lilla biológust. Az Udvardy házaspárral Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe kapcsán készült interjú életvédő szolgálatukról.

Sokan úgy gondolják, hogy nekik nincs dolguk az életvédelem témájával. Ugyanakkor mi úgy látjuk, hogy (legalább közvetetten) szinte mindenki érintett, ezért szükséges társadalmi szinten is foglalkozni ezzel. Szent II. János Pál pápa így írt erről: „Az élet Evangéliuma nem kizárólag a hívőknek szól, hanem mindenkinek. Az élet és megvédésének és gyarapításának kérdése nem egyedül a keresztények kiváltsága. Jóllehet a hitből rendkívüli világosság és erő árad, e kérdés minden – igazságra törekvő és az emberiség sorsáért aggódó – ember lelkiismeretére tartozik. Az élet javára cselekedni azt jelenti, hogy a közjó építésével járulunk hozzá a társadalom megújulásához.” (Evangelium Vitae, 101. pont)

Több tanúságtétel szól arról, hogy ha akkor megfelelő ismerettel rendelkeznek, ha csak egy ember melléjük állt volna abban a kritikus életszakaszban, másképp döntöttek volna. Ha csak egy életet tudunk szolgálatunkkal – akár testileg, akár lelkileg – megmenteni, már nem volt hiába.

A teljes beszélgetés ITT érhető el.

Forrás: https://kaposvar.egyhazmegye.hu

Fotó: Kling Márk