A család Istentől rendelt közösség – Átadták a katolikus vers- és novellaíró pályázat díjait

2021. szeptember 22.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a tavaszi Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett A család Istentől rendelt közösség címmel. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember 21-én került sor Budapesten, a Szent Gellért-templomban. A nyerteseknek Veres András püspök, az MKPK elnöke adta át a díjakat.

A Katolikus Kulturális Hetek (KKH) programsorozat irodalmi pályázatának célja az volt, hogy a résztvevők különféle műfajok (vers, novella) segítségével bemutassák, mit jelent a család a keresztény életben. A pályázatra a hazai egyházmegyékből közel 250 pályamű érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri választotta ki korcsoportonként a legjobbakat, illetve a különdíjasokat.

Rendkívül fontos ez a mai világban, amikor sokan pedig azon fáradoznak, hogy túlhaladott dolognak állítsák be a családot, a házasságot  – hangsúlyozta Veres András. Mi valljuk, hogy a világ Isten alkotása, benne az ember férfinak és nőnek teremtetett, Isten a szívükbe oltotta az egymás iránti szeretetet, melynek gyümölcse a gyermek, s az ember felnövekedvén tovább is adja a szeretetet.

A teljes híradás elérhető a Magyar Kurír oldalán.

Kép forrása: www.magyarkurir.hu