A CSALÁD MENTHET MEG AZ ÖNZÉS, A KÁOSZ, AZ EMBERTELENSÉG VESZÉLYÉTŐL – NEMZETKÖZI TANÁCSKOZÁS VÁCON

2022. május 6.

A Katolikus Családszervezetek Európai Szövetségének (FAFCE) Vácra összehívott közgyűlése adott alkalmat arra, hogy találkozót adjanak egymásnak azok az egyházi és civil közösségek, állami döntéshozók, akik és amelyek mindannyian a családok felemelésére irányuló megoldásokat keresnek. Május 4-én a váci Piarista Kilátó Központban tartottak számos főpásztor részvételével konferenciát.

Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense meghívására érkezett hazánkba és tartja itt tavaszi közgyűlését a FAFCE. Negyven külföldi résztvevő – belga, francia, holland, ír, lengyel, litván, máltai, olasz, osztrák, román, San Marino-i, spanyol, szlovák, ukrán szervezetek képviseletében. Nagy számban vannak jelen az MKPK tagjai, az országos családreferensi hálózat felelősei, valamint magyar családszervezetek és családmozgalmak képviselői.

Megnyitójában Marton Zsolt azt fogalmazta meg, már maga a helyszín – az alapok, a Szent Istvánhoz fűződő székesegyház, majd a 18. században kezdődő ferences jelenlét – arra emlékeztet, hogy őseink elkötelezettségét a keresztény értékeken álló civilizáció mellett mi is megéljük, és tanúságot teszünk a hitünkről és a krisztusi erkölcsi rendről. Azt hirdetjük és valljuk, hogy „a férfi és a nő szeretetszövetsége, és az ebből fakadó család társadalmi és egyházi létünk alapsejtje, ami nem cserélhető fel semmivel”.

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír (Merényi Zita)