Családegyház » Aktuális »

A KATOLIKUS CSALÁDSZERVEZETEK EURÓPAI SZÖVETSÉGE KONFERENCIÁJA VÁCOTT

2022. május 10.

Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének meghívására „A család Európa kincse” címmel május 4-én Vácon tartotta konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE).

A rendezvényen előadást tartott dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, dr. Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) stratégiai és koordinációs elnökhelyettese és Vincenzo Bassi, a FAFCE elnöke, valamint videóüzenetet küldött a résztvevők számára Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök.

A konferencián több mint 100 fő vett részt, köztük a FAFCE magyar rendes tagja, az Emberi Méltóság Központ és a megfigyelő státuszú Hetvenkét Tanítvány Mozgalom, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia több tagja, kormányzati képviselők, családpolitikusok, az országos családreferensi hálózat tagjai, valamint magyar családszervezetek és családmozgalmak képviselői. A közel negyven külföldi résztvevő belga, francia, ír, holland, lengyel, máltai, olasz, San Marino-i, spanyol, romániai és szlovák tagszervezetek képviseletében érkezett. A konferencián felléptek a Váci Székesegyházi Kórusiskola diákjai és tanárai, valamint a váci Bartók–Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola népzene szakos hallgatói. Május 5–6-án zártkörű közgyűléssel folytatta munkáját a FAFCE elnöksége.