Családegyház » Aktuális »

A HIVATÁS ÉS AZ ÉLETSZENTSÉG ÚTJA – BESZÉLGETÉS MARTON ZSOLT CSALÁDREFERENS PÜSPÖKKEL

2022. április 4.

– Rómában rendezik meg idén a Családok X. Világtalálkozóját. Mit kell tudnunk erről az eseményről?

– Ferenc pápa szándéka szerint ez nem egy találkozó lesz, hanem sok. Ennek nem csak az az oka, hogy a tervezés során még javában tombolt a koronavírus-járvány, hanem az is, hogy a Szentatya fontosnak tartja az egyházmegyei szintű pasztorális szolgálatot. Vagyis a rómaival párhuzamosan több helyi találkozó valósulhat meg.

– Az Új Ember mellékleteként jelent meg a Felkészítő katekézisek a Családok X. Világtalálkozójára. Mit tartalmaz ez a kiadvány?

– Ebben hét téma köré csoportosítva találunk gondolatokat. Ez a katekézis abból indul ki, hogy a meghívást mindannyian Istentől kapjuk. Szó esik benne az életszentségről és a bibliai Názáret példájáról, amely arra hív, hogy tegyük megszokottá a szeretetet. Azt is megtanulhatjuk, hogy miért fontos a családban a testvériség. Ezzel kapcsolatban a katekézis hangsúlyozza, hogy a családban megtanult testvériséget kell továbbvinnünk a társadalomba. A fejezetek főbb gondolatai után néhány kérdés segíti az elmélyülést, a végén pedig további elmélkedésre javasolt olvasmányokat ajánl a kiadvány.

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír/Baranyai Béla

Kép: Lambert Attila