Felkészítő katekézisek a Családok X. Világtalálkozójára

2022. március 21.

Szent II. János Pál pápa, akit a családok pápájaként is tisztelünk, 1994-ben írta meg a Gratissimam Sane kezdetű apostoli levelét a családokhoz és egyúttal megbízta a Családok Pápai Tanácsát az első világtalálkozó megszervezésével Rómában.

A soron következő találkozót, amely egyben az Amoris laetitia családév lezárása is, szintén Rómában rendezik meg 2022. június 22-26 között.

A Családok X. Világtalálkozójának mottója: „Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja.”

A korábbi találkozóktól eltérően a jubileumi esemény kapcsán nem csak Rómában, hanem az egész világon, egyházmegyei szinten is lesznek programok, kezdeményezések.  Ily módon a családok a világjárvány okozta korlátozások ellenére is megélhetik a találkozás örömét az egyházmegyékben szervezett programokon, ugyanakkor bekapcsolódhatnak a római találkozó eseményeibe is az online közvetítéseken keresztül.

Az új megközelítés még inkább lehetőséget ad arra, hogy a családok világszerte megtapasztalják az összetartozást, a közösen megélt ünnepet és kapcsolódjanak az Egyház jelenlegi szinódusi folyamatához is, hiszen a szinódus három fő pillére a közösség, a részvétel és a küldetés.

A világtalálkozó imája és katekézis sorozata lelkipásztori eszköz. Segítséget nyújt a felkészülésben  és  abban, hogy a kihívások és a nehézségek közepette is “minden család meg tudja élni életszentségre szóló hivatását az Egyházban, főszerepet vállalva az evangelizációban, az élet és a béke szolgálatában, közösségben a papokkal és minden életállapottal”. (részlet a világtalálkozó hivatalos imájából)

A hét katekézisből álló sorozat az alábbi PDF dokumentumra kattintva érhető el.

Családegyház