Családegyház » Aktuális »

A NAGYSZÜLŐK 4. VILÁGNAPJÁRA A PÁPA ÁLTAL VÁLASZTOTT TÉMA KÖZÉPPONTJÁBAN A MAGÁNY ÁLL

2024. február 20.

Ferenc pápa közzétette a Nagyszülők és idősek 2024-es világnapjára készülő üzenetének témáját: „Ne hagyj magamra időskoromban”.

Július 28-án, vasárnap a katolikusokat szerte a világon arra hívja Ferenc pápa, hogy szánjanak időt és gondolkodjanak el a nagyszüleik és az időskorúak által továbbadott nagy örökségről és bölcsességről. A Nagyszülők és az idősek 4. világnapjára való felkészülés során a Világiak, a család és az élet dikasztériuma közzétette a 2024-es emléknap témáját. A pápa a következő témát választotta: „Ne hagyj magamra öregkoromban” (vö. Zsolt 71:9 – „Öregkoromban se taszíts el magadtól, akkor se hagyj el, ha erőm elfogy!”). A vatikáni dikasztérium sajtóközleménye szerint a választott téma célja, hogy „felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy sajnos a magány sok idős ember életében keserű valóság, akik gyakran a kiselejtezés kultúrájának áldozatai”.

„Öregkoromban se taszíts el magadtól, akkor se hagyj el, ha erőm elfogy!”

Üzenetében Ferenc pápa majd a 71. Zsoltár idézetéből indul ki, amely egy idős ember  könyörgését írja le, aki az Istennel való barátsága történetéről elmélkedik. „A nagyszülők és az idősek karizmáinak, valamint az egyház életéhez való hozzájárulásuk értékelésével a Világnap célja, hogy támogassa minden egyházi közösség erőfeszítéseit a nemzedékek közötti kötelékek erősítésére és a magány elleni küzdelemre, annak tudatában, hogy „nem jó az embernek egyedül lennie” (Ter 2:18), ahogyan a Szentírás fogalmaz – olvasható a sajtóközleményben.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: https://www.vaticannews.va

Kép: www.laityfamilylife.va