AZ ÉLET KULTÚRÁJÁNAK NOÉ-BÁRKÁJÁT SZERETNÉNK ÉPÍTENI – ÉLETVÉDELMI NAPOT RENDEZTEK SZÉKESFEHÉRVÁRON

2023. november 20.

48 településről 58 közösségből érkeztek résztvevők az Országos Életvédelmi Napra, melyet Élni TELJESEN Jó! címmel rendeztek meg Székesfehérváron két helyszínen, a Szent István Művelődési Házban, a fiatalok számára pedig a Ciszterci Szent István Gimnáziumban november 18-án, szombaton. A konferenciát a Szent István-bazilikában bemutatott szentmise és szentségimádás zárta.

Harmadik alkalommal tartották meg az Országos Életvédelmi Napot: Vác és Kaposvár után most Székesfehérvár adott helyet a rangos eseménynek, melynek szervező házaspárja Kissevich-Horváth Péter és Hajnalka voltak. Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens püspöke és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök voltak a konferencia házigazdái, melyet Roska Péter pápai káplán, Budapest-Újpesti Szent József Plébánia plébánosa, az MKPK Családügyi Bizottságának Életvédő Munkacsoportjának vezetője nyitott meg imádságával.

A felnőttek számára három blokkban szerveztek programot. Az első azt járta körül érzékenyen, mi van akkor, ha nem úgy jön az élet, mint ahogyan elképzeltük. Ennek során az abortuszról, a meddőségről, a természetes családtervezésről és a terhesdiagnosztikáról is szó esett. A második központi témája a szülői hivatás volt, melyben a nevelőszülőségről, az örökbefogadásról és a lelki adoptálásról ismerhettünk meg megküzdött emberi sorsokat. Az életünk akkor teljes, ha van kivel megosztani, erőforrásunk a család, a közösség, főleg olyan helyzetekben, amikor veszteség ér minket, sérült gyermek születik a családba, gyászt élünk át – e témák köré szerveződött a délutáni blokk, mely az időskor problémáit, idős szeretteinkről való gondoskodást is felölelte.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír/Merényi Zita