BESZÉLGETÉS POPOVICSNÉ PALOJTAY MÁRTÁVAL A MEG NEM SZÜLETETT BABÁK EMLÉKFALÁRÓL

2022. november 7.

„Babasirató – A meg nem született babák emlékfala” (babasirato.hu) címmel weboldalt indított a kárpátaljai Család és Élet Egyesület, a munkácsi egyházmegye életvédő csoportja az MKPK Családügyi Bizottságának életvédő munkacsoportjával együttműködve a perinatális gyász napján, október 15-én. A Család és Élet Egyesület vezetőjét, Popovicsné Palojtay Mártát kérdeztük a kezdeményezésről.

– Mi mindent nyújt a Babasirató weboldal?

– Igazán gyógyítónak a lelkigyakorlatot gondolom, de értem, hogy erre csak korlátozottan van lehetőség.

A honlapon a látogató arról olvashat, mit éreznek mások, akik hozzá hasonló helyzetben vannak. Ez felszabadító lehet, ráébredhet arra, hogy nincs egyedül a fájdalmával, hogy ő is lehet rosszul. A megosztás révén sorsközösségbe kerül a többi nővel, és jogot kap a saját érzéseihez.

Az egyik menüpont a gyógyulás lépéseit mutatja be, azt, hogy miként juthat el az ember a gyász lezárásához. A honlap segít beazonosítani az érzéseket, afelé vezet, hogy az ember tudjon kezdeni valamit a fájdalmával. Aki átélte ezt a veszteséget, itt megörökítheti a kisbaba emlékét, kiírhatja magából az érzéseit. Ha további segítségre van szüksége, két telefonszámot is talál a „Segíthetünk?” menüpontban. Egy kárpátaljai és egy magyarországi munkatársunk fogadja a hívásokat, és nyújt további támogatást azoknak, akik kérik.

A teljes cikk ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Magyar Kurír