Családegyház » Aktuális »

27. Családkongresszus

2021. november 19.

A Családkongresszus története a múlt századra nyúlik vissza. Az első Kongresszus apropóját az adta, hogy az ENSZ az 1994-es esztendőt a családok évének nyilvánította.

A Szentatya, II. János Pál pápa 1994-ben levélben fordult a családokhoz (Gratissimam sane), melyben a Családév kapcsán a következőket fogalmazta meg: „… az Egyház örömmel üdvözli az Egyesült Nemzetek Szervezetének kezdeményezését, hogy az 1994-es esztendő a Család Nemzetközi Éve legyen. (…) Az Egyház azért óhajt e kezdeményezésben részt venni, mert Krisztus az „összes nemzetekhez” küldte (Mt 28,19).”

Ebben az esztendőben fel kell fedeznünk az Egyház család iránti szeretetének és törődésének tanúságtételét: azt a szeretetet és törődést, mely már a kereszténység kezdetén megnyilvánult, amikor a családot úgy tekintették, mint családi egyházat.”

A Szentatya szándéka szerint tehát a 1994-es évben az Egyház is nagyobb figyelemmel fordult a családok felé, és törekedett arra, hogy mindenkiben megerősítse a családról szóló tanítását. A hazai egyházi rendezvények egyik kiemelkedő eseménye volt a máriabesnyői Katolikus Családkonferencia, melyet első ízben 1994-ben szerveztek meg.

Az azóta már hagyománnyá vált őszi Családkongresszust 2022-ben 27. alkalommal rendezzük meg Máriabesnyőn, május 19-21 között.

Szeretettel hívjuk, várjuk a papokat, szerzeteseket, világiakat, jegyes- és házaspárokat, és mindazokat, akik elkötelezetten dolgoznak a családpasztorációban, valamint azokat, akikben ott él a vágy, hogy környezetükben, plébániájukon, egyházmegyéjükben konkrétan tegyenek a családok ügyéért!

REGISZTRÁCIÓ ide kattintva!

Ha bármilyen kérdése van a Családkongresszussal kapcsolatban, kérjük, forduljon bizalommal a Családiroda munkatársaihoz a megadott e-mail címen: csalad@katolikus.hu

Plakát a kongresszusról letölthető itt.

A részletes program az alábbi PDF dokumentumban tekinthető meg.

Családegyház