Családegyház » Aktuális »

ENGESZTELŐ IMAESTET TARTOTTAK APRÓSZENTEK NAPJÁN A SZIKLATEMPLOMBAN

2023. december 18.

Az élet örömeinek, a család értékeinek felismeréséért, az élettel szemben elkövetett bűnök bocsánatáért tartottak imaestet december 28-án Budapesten, a pálosok Gellért-hegyi Sziklatemplomában. Eredics Gergő, a városmajori Jézus Szíve plébánia káplánja tartott elmélkedést, majd mutatott be szentmisét. Az „Élek, és ti is élni fogtok” (Jn 14,19) mottójú imaesten többen lelki adoptálást is vállaltak.

Sokadik alkalommal imádkoznak családjaink, nemzetünk, életünk megtisztulásáért aprószentek napján a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága, a Ferences Világi Rend, a Fiatalok az Élet Szolgálatában Közösség, a József Szövetség Egyesület és a Ráhel Szőlőskertje szervezet koordinálásával.

Elmélkedésében Eredics Gergő atya Máriára, az anyaság ősmintájára hívta fel a figyelmet, és Szent Józsefre, aki védelmezi a szent családot, a szeretet közösségét, mely a Szentháromság belső életéből forrásozik. Mint mondta: az élet két végpontja között nagyon sérülékeny az ember. Segítségre szorulunk. Minden élet a fogantatásától kezdve szent és sérthetetlen – hangsúlyozta, – onnantól kezdve hordozza magában a teljes embert. Nem lehet meghatározni az ember létét más időponttól. A fogantatástól kezdve a szülőknek védeniük kell az életet, a teremtő munkatársaivá kell válniuk.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Magyar Kurír/Lambert Attila