Családegyház » Aktuális »

FERENC PÁPA: A CSALÁD AZ A HELY, AHOL AZ EMBER MEGTANUL SZERETNI ÉS KILÉPNI ÖNMAGÁBÓL!

2022. június 27.

Június 26-án este a Szentatya jelenlétében a Szent Péter téren Kevin Joseph Farrell bíboros szentmisét mutatott be a családok tizedik világtalálkozója alkalmából, amelyet 2022. június 22. és 26. között tartanak Rómában. A misén mintegy huszonötezer hívő vett részt.

A családok tizedik világtalálkozóján ez a hálaadás ideje. Ma hálával visszük Isten elé – mint nagy áldozati adományt – mindazt, amit a Szentlélek bennetek elültetett, kedves családok. Néhányan közületek a reflexió és a megosztás itteni programjain vettetek részt a Vatikánban; mások egyfajta hatalmas csillagképet alkotva saját egyházmegyéitekben éltétek át mindezeket. Elképzelem a tapasztalatok, a szándékok, az álmok gazdagságát, és gondolom, az aggodalmak és a bizonytalanságok sem hiányoznak.

Most mindent az Úrnak mutatunk be, és kérjük őt, hogy tartson meg benneteket erejével és szeretetével.

Apák, anyák, gyermekek, nagyszülők, nagynénik és nagybácsik vagytok; felnőttek, gyermekek, fiatalok, idősek vagytok; mindannyian más-más családi tapasztalattal, de mindannyian ugyanazzal az imádságos reménnyel: Isten áldja meg és őrizze meg családotokat és a világ összes családját!

Ferenc pápa homíliája elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Vatican Media