FERENC PÁPA A CSALÁDOK FESZTIVÁLJÁN: SZERETNÉM, HA AZ EGYHÁZ IRGALMAS SZAMARITÁNUS LENNE SZÁMOTOKRA!

2022. június 23.

Június 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának. Június 22-én este a VI. Pál teremben, a pápa jelenlétében, A család szépsége címmel rendezték meg a családok fesztiválját. A tizedik világtalálkozó első programján a Szentatya az elhangzott tanúságtételekre válaszként mondta el gondolatait a családoknak.

Szeretnék köszönetet mondani a jelen lévő családoknak is, akik a világ számos tájáról érkeztek; és különösen azoknak, akik megajándékoztak bennünket tanúságtételükkel: szívből köszönöm! Nem könnyű az embernek egy ilyen nagy hallgatóság előtt beszélni az életéről, a nehézségeiről, vagy azokról a csodálatos, de meghitt és személyes ajándékokról, amelyeket az Úrtól kapott.

Tanúságtételeitek „hangerősítőként” működtek: hangot adtatok sok-sok más család tapasztalatainak, akik hozzátok hasonlóan ugyanazokat az örömöket, gondokat, ugyanazokat a szenvedéseket és reményeket élik át.

Ezért fordulok most hozzátok, akik itt jelen vagytok, de azokhoz a házasokhoz és családokhoz is, akik hallgatnak bennünket a világban. Szeretném, ha ott éreznétek közelségemet, ahol éppen vagytok, konkrét élethelyzetetekben. Bátorításom mindenekelőtt a következő: valós helyzetetekből induljatok ki, és onnan próbáljatok meg együtt járni: együtt házastársként, együtt a családotokban, együtt más családokkal, együtt az Egyházzal. Az irgalmas szamaritánus példázatára gondolok, aki talál az úton egy sebesültet, odalép hozzá, gondjaiba veszi és segíti folytatni az útját.

Szeretném, ha az Egyház éppen ilyen lenne számotokra! Irgalmas szamaritánus, aki odalép hozzátok, közel van hozzátok, és segít folytatnotok utatokat, hogy „egy lépéssel tovább” tudjatok haladni, bármilyen kicsi legyen is az.

A teljes beszéd elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Vatican News