FERENC PÁPA A SCHÖNSTATT ATYÁKHOZ: BÁTRAN NYISSATOK ÚJ UTAKAT A CSALÁDOK SZOLGÁLATÁBAN

2022. augusztus 22.

Szeptember1-jén délelőtt a Szentatya a Schönstatt Atyák általános káptalanjának tagjait fogadta a konzisztóriumi teremben.

„Ma nagyon sok a válságban lévő házasság, a megkísértett fiatal, a magára hagyott idős, a szenvedő gyerek. És ti a remény üzenetének hordozói vagytok ezekben a sötét helyzetekben, melyek az élet minden szakaszában jelen vannak. És ez folyamatosan súlyosbodik is az emberi értékektől való megfosztással, melyet a különféle ideológiai gyarmatosítások kegyetlenül végrehajtanak.

A világ egyre inkább megköveteli, hogy válaszokat adjunk a ma élő férfiak és nők kérdéseire és aggodalmaira. Gyakran látjuk, hogy a család természetét különböző ideológiák támadják, amelyek megingatják azokat az alapokat, amelyek az emberi személyiséget és általában az egész társadalmat hordozzák. A családokon belül pedig gyakran megesik, hogy az idősek és a fiatalok képtelenek megérteni egymást. Nemrég az egyik szerdai katekézisben kijelentettem, hogy a nemzedékek közötti, vagyis az idősek és a fiatalabbak közötti szövetség az, ami megmentheti az emberiséget (vö. Katekézis az általános kihallgatáson, 2022. augusztus 17-én), mert így megőrződik a személyes és a családi identitás; így nemcsak egy genetikai örökség vagy egy családnév öröklődik tovább, hanem mindenekelőtt annak bölcsessége, hogy mit jelent embernek lenni Isten terve szerint.

Megváltásunk misztériuma tehát szorosan kapcsolódik a szeretet családban történő megéléséhez is.”

Ferenc pápa spanyol nyelvű beszédének fordítása ITT érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

Kép: Vatican.va