Családegyház » Aktuális »

FERENC PÁPA: MARADJUNK KAPCSOLATBAN NAGYSZÜLEINKKEL, HOGY MEG TUDJUNK KÜZDENI A JÖVŐVEL!

2022. július 28.

Július 26-án délelőtt a Szentatya az edmontoni Commonwealth Stadionban mutatott be szentmisét a Boldogságos Szűz Mária szüleinek, Szent Joakimnak és Szent Annának az ünnepén. Beszédében a nagyszüleinkkel, felmenőinkkel való életadó kapcsolatról, valamennyiünk megőrzendő és építendő történelméről elmélkedett.

Gyakran az életet a megkeresett pénzzel, a befutott karrierrel, az elért sikerrel és a másoktól kapott megbecsüléssel mérik. Ezek azonban nem életadó kritériumok. A kérdés az: én életadó vagyok-e? Terjesztek-e a történelemben egy új és megújult szeretetet, amilyen korábban nem létezett? Hirdetem-e az evangéliumot ott, ahol élek, szolgálok-e valakit ingyenesen, ahogyan az előttem járók tették velem? Mit teszek az Egyházamért, a városomért és a társadalmamért? Könnyű kritizálni, de az Úr nem azt akarja, hogy csak a rendszer kritikusai legyünk, nem azt akarja, hogy zárkózottak és „visszafelé haladók” legyünk, hanem azt, hogy egy új történelem kézművesei, a remény szövői, a jövő építői, a béke teremtői legyünk.

Joakim és Anna járjon közben értünk! Segítsenek, hogy megőrizzük a minket létrehozó történelmet és életadó történelmet építsünk. Emlékeztessenek arra, mennyire fontos lelkileg, hogy tiszteljük nagyszüleinket és felmenőinket, hogy erőt merítsünk jelenlétükből egy jobb jövő építéséhez.

Ferenc pápa spanyolul elmondott homíliájának teljes fordítása ITT érhető el.

Kép: Vatican.va

Forrás: Magyar Kurír