FERENC PÁPA KATEKÉZISE: NE A FÉLELEM LEGYEN DÖNTÉSEINK KRITÉRIUMA!

2022. január 26.

Január 26-án a Szentatya folytatta a Szent Józsefről szóló katekézissorozatát. Az álmok kapcsán belső, lelki életünk ápolására figyelmeztetett, hogy meg tudjuk hallani Isten hangját, útmutatást a nehéz helyzetekben. Kiemelten sok nehézséggel kell ma szembenézniük a szülőknek, az imádságban ők is segítséget kaphatnak Istentől.

Az álom valamennyiünk lelki-szellemi életét szimbolizálja, azt a belső teret, amelyet ápolnunk és őriznünk kell, ahol Isten megnyilvánul és gyakran szól hozzánk. De azt is el kell mondanunk, hogy nem csak Isten hangja van mindannyiunkban: sok más hang is szól. Például félelmeinknek a hangja, múltbeli tapasztalataink hangja, reményeink hangja; és ott van a gonosz hangja is, aki meg akar téveszteni és össze akar zavarni bennünket. Ezért fontos, hogy felismerjük Isten hangját a többi hang között.

József bizonyítja, hogy tudja ápolni a szükséges csendet, és mindenekelőtt képes meghozni a helyes döntéseket, amikor az Úr belsőleg hozzá intézett igéjével találkozik. Érdemes ma végiggondolnunk azt a négy álmot az evangéliumban, amelynek ő a főszereplője, hogy megértsük, hogyan kell fogadnunk Isten megnyilvánulását.

A teljes katekézis fordítása elérhető ITT.

Kép: Vatican News

Forrás: Magyar Kurír