Családegyház » Aktuális »

II. BÍZD RÁ MAGAD TALÁLKOZÓ: SOKAN, SOKFÉLEKÉPPEN, EGYÜTT

2022. október 3.

Több mint ötven segítő szervezet szakemberei, egyházmegyei családreferensek, lelkipásztorok egyeztettek arról, hogyan tudják elmélyíteni és kiszélesíteni az együttműködésüket. A II. Bízd Rá Magad Találkozó elsődleges célja az volt, hogy a segítő szakemberek és az általuk megvalósított jógyakorlatok a virtuális téren kívül, a valóságban is találkozzanak.

„Van az Egyháznak olyan formája, ami tud a mai világnak, a ma nyelvén szólni. Ez a nyelv, a segítő szeretet nyelve” – mondta köszöntőjében Erdő Péter bíboros, prímás. A főpásztor megköszönte a segítő szervezetek munkáját és kiemelte, hogy a jövőben még fontosabbá válik, hogy minél szorosabb kapcsolatban legyen egymással a hívő közösség és az élet minden területén összetartson egymással.

Marton Zsolt családreferens püspök kiemelte a segítő szervezetek szerepét az Egyház és a családok életében. Úgy fogalmazott: „A Bízd Rá Magad nagy öröm és ajándék. Közösség, mozgalom. Nem pusztán egy honlap, hanem egy kincsesláda, amely segítséget ad mindannyiunknak.”

A püspök célként jelölte meg, hogy mélyíteni kell a szervezetek, közösségek kapcsolódását, együttműködését. Példaként hozta a korábbi időszakból ismert maszek, magánszektorban dolgozó kisiparost, aki önmaga próbált meg boldogulni. Marton Zsolt úgy vélekedett, hogy az Egyházban is van időnként ilyen jelenség, kiváló maszekok működnek, de sokunknak mégis az a felfedezése, ha nemcsak maszekolunk, hanem összekapcsolódunk, mint a puzzle darabok, akkor sokkal többre jutunk, mintha külön-külön foglalkoznánk valamivel. A családügyi bizottság elnöke köszönetet mondott a Bízd Rá Magadnak, hogy megmutatja ezeket a puzzle darabokat és a kapcsolódási pontokat!

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: https://bizdramagad.hu

Kép: https://bizdramagad.hu