JÉZUS JELENLÉTÉNEK AJÁNDÉKA

2022. június 15.

A Családok X. Világtalálkozóján, Rómában június 25-én, szombat délelőtt (8:45-9:45) lesz szentségimádás a VI. Pál teremben.

A szentségimádásban újra felfedezhetjük, hogy a Vőlegény Jézus mindig jelen van életünkben. Az Ő jelenlétét szeretnénk szemlélni a keresztény házastársak életében, hogy rácsodálkozzunk, hogyan változtatja a házasság szentségének kegyelme a férfi és nő közötti szeretet egyszerű vizét „jó borrá”, amely képes feltárni a világnak Jézus szeretetét az Egyház és az emberiség iránt, és így ajándékká válik minden ember számára, bármely életállapotban éljen is.

Az Úr be akar lépni mindannyiunk életébe, legyen szó párkapcsolatról, családról, egyénről, közösségről, hogy felfedje előttünk: Ő az, aki mindennapi utunk kicsi és nagy történéseit rendkívüli események sorozatává alakítja.

A házasság szentségének kegyelme által a Vőlegény Jézus a keresztény házastársakkal marad, jelenvalóvá teszi magát házastársi kapcsolatukban. Még akkor is, ha mi, házastársak nem vagyunk ennek tudatában, vagy semmit nem érzünk belőle, Ő meg tudja újítani a szeretetre való képességünket. Próbáljunk meg helyet adni Neki!

Jézus az ajándék, fedezzük fel Őt újra és újra!

Kép: unsplash.com

A szentségimádás elmélkedései az alábbi PDF dokumentumban érhetők el.

Családegyház