Családegyház » Aktuális »

MENNYIRE SODRÓDUNK A KORRAL? – CSALÁDKONGRESSZUS MÁRIABESNYŐN

2022. május 24.

27. alkalommal gyűltek össze a család ügyéért tenni akaró egyháziak és világiak Marton Zsolt családreferens püspök és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága meghívására Máriabesnyőn. Május 19. és 21. között válaszokat kívánó aktuális jelenségekkel foglalkoznak a résztvevők.

A kongresszust a Benyus Testvérek Kamaraegyüttesének koncertje nyitotta meg. A tíz testvérből álló szimfonikus együttes múltja több mint harminc évre tekint vissza. Negyven unokával és öt dédunokával együtt alkotják a családi kórust – mutatta be magukat az alapító édesapa, Benyus Sándor. „Volt, hogy nehéz volt, de terhes soha. A Szűzanyára bíztuk magunkat, kértük, erősítse meg hitünket. Ez az, ami éltet bennünket” – tekintett vissza a 86 éves családfő.

A kongresszus közel száz résztvevőjét Marton Zsolt váci megyéspüspök köszöntötte. Szinte minden egyházmegyéből, még a Nagyszombati főegyházmegyéből is érkeztek házaspárok, papok, szerzetesek, a család ügyéért elkötelezettek.

A főpásztor a konferenciát megnyitó beszédében elmondta: „A közelmúltban Vácott tartotta közgyűlését a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (Federation of Catholic Family Associations in Europe – FAFCE) »A család Európa kincse, a szeretet civilizációjának központja és szíve« mottóval, melyhez mi hozzátettük, Magyarországé is. A család életben és egészségben tartói pedig ti vagytok, nektek köszönjük, hogy Krisztus szándéka szerinti építjük a családokat.”

A teljes híradás ITT érhető el.

Kép: Magyar Kurír (Merényi Zita)