A FAFCE nemzetközi kongresszusa a családi hálózatokról és a magány elleni küzdelemről

A FAFCE (Európai Katolikus Családegyesületek Szövetsége) május 2. és 4. között tartotta félévente esedékes elnökségi ülését Murciában, Spanyolországban. Szerte Európából összegyűltek a tagszervezetek képviselői, hogy beszámoljanak országos és európai szintű tevékenységükről.

A FAFCE történetében először került sor az elnökségi ülésre Spanyolországban, amelynek a Murciai Szent Antal Katolikus Egyetem (UCAM) adott otthont.

Május 2-án a FAFCE tagjai a vendégekkel, egyetemi tanárokkal és hallgatókkal együtt részt vettek a családi hálózatok nemzetközi kongresszusán, melyet A magány ellenszere címmel rendeztek meg. A rendezvény, amelynek házigazdája a UCAM volt, és amelyet a FAFCE az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsával (CCEE) és az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottságával (COMECE) együttműködve szervezett, Ferenc pápa 2022-ben a FAFCE tagjaihoz intézett beszédében megfogalmazott felhívására kívánt válaszolni, hogy az európai családok között a közösség és az együttműködés gyümölcsöző és hatékony szellemét, a magány valódi „ellenszerét” kell előmozdítani.

A FAFCE elnöksége munkája során határozatot fogadott el Az elmagányosodás válsága a digitális átmenet idején: a családok szövete a változás motorja címmel. A határozat magyar fordítása ITT olvasható.

A teljes híradás ITT érhető el.

Forrás: https://72tanitvany.hu

Kép: https://72tanitvany.hu