Családegyház » ÉLETVÉDELEM » ÉLETVÉDŐ HÍREK »

AZ ISTENRE HAGYATKOZÁS GYÜMÖLCSEI – EGY GYERMEKRE VÁGYÓ HÁZASPÁR TANÚSÁGTÉTELE

Születhet-e egy meddő párnak gyermeke? Milyen gyümölcsöket teremhet az ima és az Istenre való ráhagyatkozás? Az írás az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Bízd Rá Magad Szolgálata oldalán jelent meg.

Hat és fél éve szeretnénk gyermeket, de nem érkezik az áldás Istentől, amire annyira vágyunk. Hosszú út áll mögöttünk, sokszor szenvedtünk, sokszor felejtettünk, sokszor imádkoztunk. Voltunk számtalan orvosnál, természetgyógyásznál; diétáztunk, sportoltunk, elengedtük a munkát, hogy kevesebb legyen a stressz; vettünk kutyát, hogy legalább általa szülők lehessünk, rengeteget beszélgettünk és imádkoztunk. Aztán nem imádkoztunk, nem mentünk orvoshoz, nem foglalkoztunk a babavárással. Majd megint kezdtük az egészet elölről.

Sok gyermekre vágyó házaspár futja ezeket a köröket nap nap után.

Egyszer fent, egyszer lent. Irigykedünk a környezetünkben levőkre, akiknél könnyen összejön a baba; mérgesek vagyunk Istenre, csalódottak vagyunk, tehetetlennek érezzük magunkat. Megválaszolatlan kérdések tömkelege.

Meghallgatunk minden tippet és jótanácsot, de feldolgozni nem tudjuk és nem is akarjuk, hogy orvosi szakszóval mi már „meddők” vagyunk.

2021 októbere végén vettünk részt a Mátraverebély-Szentkúton, Csépányi Gábor atya szervezésében immár minden évben megrendezett gyermekre vágyók lelkigyakorlatán. A közel hét év alatt az országban fellelhető szinte összes ez irányú vizsgálaton túlestünk, de a meddőségünk okát nem sikerült kideríteni. Teljesen kimerültek és reményvesztettek voltunk, mire a lelkigyakorlatra sor került.

A teljes írás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír, Bízd Rá Magad Média

Kép: Bízd Rá Magad Média, anonim tanúságtevő pár