MARTON ZSOLT PÜSPÖK 25 ÉVES PAPI SZOLGÁLATÁÉRT ADOTT HÁLÁT

2023. szeptember 13.

Szeptember 9-én a váci Barátok templomában adott hálát 25 éves papságáért Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK családreferens püspöke. Az ezüstmise ünnepi szónoka dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök volt. A Magyar Katolikus Püspök Konferencia több tagja is megtisztelte jelenlétével a megyéspüspököt.

A jubiláló főpásztort Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke köszöntötte püspöktársai nevében. Üdvözletében utalt arra, hogy minden megkereszteltnek eucharisztikus lelkületű emberré kell válnia, de különösen igaz ez a papra, akinek kihívás és öröm is, hogy nap mint nap kezébe veheti az ostyát, Krisztus szent testét és bemutathatja az áldozatot, amelynek során Krisztussal együtt maga is áldozattá válik a szolgálat során. A püspöktársak nevében kifejezte azon kívánságát, hogy az ünnepelt még sokáig tudja gyakorolni ezt az áldozatbemutatást.

Köszöntő szavakat mondott Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa, amelyben átadta Ferenc pápa üdvözletét, aki személyes áldását küldi és imájáról és közelségéről biztosítja Zsolt püspököt és egyházmegyéje papjait. A nuncius azt kívánta az ünneplő főpásztornak, hogy legyen hűséges küldetéséhez. „Azért adunk hálát, ami a múltban eddig megtörtént, az lelkesít bennünket, amit a jelenben élünk, a jövőt pedig bizalommal várhatjuk, mert Krisztus a jövőnk”. – mondta a Vatikán képviselője utalva Ferenc pápa áprilisi budapesti látogatásának jelmondatára.

A teljes híradás és a jubileumi szentmiséről készült videó ITT érhető el.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye