MI NEM HÁBORÚZNI AKARUNK, HANEM ÉLETEKET MENTENI – 40 NAP AZ ÉLETÉRT IMASZOLGÁLAT KEZDŐDÖTT VÁCON

2023. október 3.

Szeptember 27-én, a reggel 8 órakor kezdődő szentmisén a váci Karolina-kápolna megtelt hívekkel. Marton Zsolt váci püspök és Rolik Róbert egyházmegyei családreferens mutatott be szentmisét azért, hogy a megfogant emberi életek megszülethessenek. A „40 nap az életért” imához, böjthöz és jelenléthez bárki csatlakozhat november 5-ig.

„40 nap az életért” egy nemzetközi imaszolgálat, melynek során a világ több mint hatvan országában, több mint egymillió önkéntessel, harminc kampány eredményeként több mint húszezer baba megszülethetett, több mint kétszáz egészségügyi dolgozó megtért és több mint száz abortuszközpont bezárt.

A szervezők szándéka, hogy Vácon is segíthessenek a válsághelyzetbe került édesanyáknak, hogy merjék az életet választani, azaz az áldást maguk és megszületni akaró gyermekük számára.

Marton Zsolt a napi evangéliumhoz kapcsolódóan a homíliában kijelentette: az apostolok küldetésének folytatói vagyunk. Istentől kapnak hatalmat Jézus tanítványai, amelyet a bátorság és a szelídség ereje jellemez, hogy az örömhírt valódi örömhírként, az üdvösség üzeneteként hirdessék a világban. Mi is küldetést kaptunk Istentől, hogy az evangéliumot hirdessük, az életet szolgáljuk és azt védjük meg az imádságon és a beszélgetéseken keresztül. „Ha az Isten életet ad, akkor megadja a lehetőségét annak is, hogy ne csak megfoganjon, hanem világra jöjjön és fölnevelkedhessen” – jelentette ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családokért felelős tagja.

A teljes híradás elérhető ITT.

Forrás: Magyar Kurír; Váci Egyházmegye

Fotó: Váci Egyházmegye