Családegyház » Aktuális »

SZEMÉLYES HATÁRAIKRÓL OSZTOTTÁK MEG TAPASZTALATAIKAT A FÉRFIAK

2024. február 9.

Az életünk biztonságát adó határok és azok figyelmen kívül hagyása vagy éppen feszegetése, a határvonalak kitolásának eshetőségei volt a témája az egyházmegyei férfitalálkozók idei harmadik szakaszának, melynek pécsi alkalmait február 1-jén és 2-án tartották a Magtár Látogatóközpontban.

A téma előadói Felföldi László pécsi megyéspüspök, egyben a sorozat ötletgazdája és az egyes helyszínek állandó előadója, valamint ezúttal Iváncsits Tamás bólyi hitoktató, kántor volt.

A főpásztor bevezetőjében a gyermekkorban sokszor elhangzó, emlékezetes és jól irányzott atyai Nem-re emlékeztette a jelenlévőket. Felföldi László püspök a határok tudatos és ésszerű kijelölését a férfi életének állandó feszültségeként nevezte meg. Mint mondta, ezeknek a szabályoknak a megtartása és másokkal, vagy épp a családtagokkal történő betartatása, bizonyos területeken pedig a határvonalak kitolása sokszor fájdalmas és nehéz feladatként jelenik meg az életünkben. Ugyanakkor a nem körültekintően kijelölt vagy pedig a meglévő határok átlépése vagy éppen át nem lépése életben maradásunk feltétele – figyelmeztetett a szónok.

A férfitalálkozó harmadik évada az alábbi időpontokban és helyszíneken folytatódik:

Mohács (február 9., 18.00 óra), Szekszárd (február 16., 18.00 óra), Paks (február 23., 18.00 óra), Tamási (március 1., 18.00 óra), Dombóvár (március 8., 18.00 óra), Szigetvár (március 22., 18.00 óra).

A korábbi férfitalálkozókról készült összefoglalók ITT találhatók.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pécsi Egyházmegye